Lucepedia

Digitale theologische encyclopedie

Nieuwsoverzicht » 'Patropedia': over de kerkvaders

'Patropedia': over de kerkvaders

woensdag 19 januari 2011 De kerkvaders zijn belangrijke theologen uit het begin van de christelijke kerk. Theologen als Augustinus, Tertullianus en Origenes hebben een grote invloed gehad op de (theologische) ontwikkeling van de jonge kerk, en worden vaak tot op de dag van vandaag als gezaghebbende auteurs geciteerd. In Lucepedia hebben we deze patristische dossiers gebundeld in het thema 'Patropedia'.

Net als de andere dossiers in Lucepedia bevatten de patristische dossiers niet alleen een inleiding, maar ook literatuur, verdeeld over boeken (met recensies), wetenschappelijke artikelen, niet-wetenschappelijke artikelen, kerkelijke documenten, tekstuitgaven, vertalingen, alle met annotaties, die heel kort een idee geven van de inhoud en zo mogelijk een beoordeling.

De coördinatie en de kwaliteitsbewaking zijn in handen van dr. Liuwe H. Westra en dr. Hans van Loon, medewerkers van het Centrum voor Patristisch Onderzoek. Patropedia streeft geen volledigheid na, maar wil een goede, wetenschappelijk verantwoorde inleiding geven op een persoon of onderwerp met bijbehorende literatuur en links.